DAB+ is de toekomst, maar wat is DAB+ eigenlijk?

DAB+ is de digitale opvolger van FM. Met DAB+ luister je via de digitale ether naar je favoriete zender. Zoals de televisie al een hele tijd digitaal is, is met DAB nu ook radio gedigitaliseerd. De FM ether neemt veel ruimte in beslag en de capaciteit is daardoor laag. Denk maar aan het aantal radiozenders dat je kunt beluisteren via internet en wat er via de FM ether te beluisteren is.

Door de ether te digitaliseren is niet alleen de geluidskwaliteit veel beter, maar het aanbod zenders voor de luisteraar wordt sterk vergroot. Daarnaast is het voordeel dat ten opzichte van de FM ether, DAB+ in bijna heel Nederland in de ether te ontvangen is.

Waarom DAB+

  • Meer keuze door meer zender
  • Meer gemak, zoek je radiozenders op naam in plaats van frequentie
  • Digitale geluidskwaliteit,

Wat heb ik nodig in mijn auto om via DAB+ te luisteren?

Hoewel het DAB+ signaals gratis is, moet je wel een radio hebben die over een DAB+ ontvanger beschikt. Veel nieuwe auto's beschikken standaard over DAB+. Mocht je een nieuwe auto aan willen schaffen, vraag naar de mogelijkheden bij de autodealer.

Wil je graag DAB+ in je auto? Dan heeft AST een aantal oplossingen waar je uit kunt kiezen. Je kunt je radio in zijn geheel vervangen door een radio met DAB+. Maar je kunt je bestaande radio ook upgraden met een DB+ receiver.

DAB+ Upgrade

Met een DAB+ tuner van Kenwood maak je op een eenvoudige manier van je bestaande audiosysteem een DAG+ digitale radio in je auto. De tuners zijn in de vorm van een display en worden geleverd met een aux kabel. Deze DAB tuner wordt bij AST netjes ingebouwd en de kabels worden weggewerkt. Daarnaast wordt de tuner ingesteld en uitgelegd zodat je er na inbouw prettig en makkelijk mee kunt werken. AST heeft meerdere DAB tuners in haar assortiment met verschillende extra functies zoals bluetooth of streamen van muziek.

DAB+ interface

Doormiddel van een interface, aangesloten via de USB aansluiting van je bestaande radio, breid je je radio uit met DAB+ ontvangst. De DAB+ stations worden weergegeven op de radio als virtuele MP3 bestanden. Hierdoor is er een eenvoudige bediening. Ook niet alle auto's zijn geschikt om deze interface in te bouwen. Bij AST adviseren wij je graag over de mogelijkheden voor je bestaande audio en auto.

DAB+ radio

Je wilt de bestaande radio vervangen voor een radio met DAB+. Dan kun je je bij AST laten adviseren voor de juiste keuze. Er zijn headunits, ookwel 1-DIN radio's met DAB+. Maar ook multimedia toestellen met dubbeldin scherm, navigatie en natuurlijk DAB+ in het toestel. AST heeft een ruime keuze DAB+ radio's in het assortiment met diverse prijsklasses. Daarnaast bouwen we deze ook allemaal professioneel in je auto in.

DAB+ antenne, het belangrijkste onderdeel voor een goed signaal!

wil je DAB+ ontvangt in de auto hebben, dan is de antenne misschien wel het belangrijkste onderdeel. Het signaal wat van buitenaf komt heeft moeite met de auto binnen te komen. En omdat de ramen van onze auto tegenwoordig zon- en warmtewerend zijn, is het signaal binnendringen ook niet makkelijk.
AST heeft diverse antennes met onder andere voor het DAB+ signaal. Want naast het DAB+ signaal moet de antenne misschien ook wel een goed GPS signaal opvangen. Dan moet je nog kiezen tussen de soort antenne. Zowel de raam antenne, als de spriet en sharkfin antenne zit in ons assortiment. AST adviseert je graag welke antenne in jouw geval de beste oplossing is.